Terugleveren

Op het moment dat je geen elektriciteit verbruikt maar je zonnepanelen wel energie opwekken, kun je de energie terugleveren aan het elektriciteitsnet. Energieleveranciers betalen je hiervoor een terugleververgoeding, welke verrekend wordt met de energierekening. Dat noemen we salderen. Het is daarom niet gek dat stroomleveranciers niet zo blij zijn met het via zonnepanelen terugleveren van energie. Bij de aanschaf van zonnepanelen helpen we je meteen even bij het aanmelden van je systeem bij de netbeheerder, want je maakt geen aanspraak op een vergoeding als je dit nalaat.

Elke energiemaatschappij hanteert andere tarieven en regels voor het terugleveren van energie. Het loont dus zeker om de verschillende maatschappijen te vergelijken en desgewenst over te stappen naar een leverancier met een gunstigere terugleververgoeding.

Meter

Het is ook belangrijk om erachter te komen of je elektriciteitsmeter wel geschikt is voor het registreren van de teruggeleverde energie. We checken dat graag even voor je, maar je kunt het ook navragen bij je stroomleverancier. Let wel op, laat je niet door de energiemaatschappij verleiden tot de aanschaf van een nieuwe digitale meter! De meeste draaischijfmeters of ferrarismeters zijn in staat terug te draaien en de teruglevering zo te registreren.

Hulp nodig?

Heb je meer vragen over het via zonnepanelen terugleveren van energie? We helpen je graag verder. Of ben je enthousiast geworden en wil je een duurzaam energiesysteem bij je thuis of op je bedrijf laten installeren? Neem contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden en ontzorgen je volledig op het gebied van zonnepanelen. Van het eventueel verwisselen van de meter tot aan het aanmelden van de zonnepanelen bij je energieleverancier. Bovendien kun je kosteloos gebruik maken van onze service waarbij we je helpen met de formulieren voor de BTW-teruggave!

zonnepanelen terugleveren

Kom snel kijken en geniet van een heerlijk bakje verse koffie!

Onze projecten:

Kasteel de Kelder

Kasteel de Kelder

Kasteel de Kelder is dit jaar voorzien van 36 panelen met een grondopstelling van 36 panelen.

excellent earth didam

EVO Excellent Earth

In Didam onlangs weer een grondopstelling met 18 zonnepanelen geplaatst. het bijzondere aan deze veldopstelling is dat door zijn eenvoud het een mooie oplossing is in de tuin of weiland.

halle 30 poly panelen

Halle 30 Poly panelen met SolarEdge

Op een van de eerste zonnige dagen van dit jaar waarbij de temperatuur ook nog eens aangenaam was, mochten wij bij dit gezin in Halle de groenestroom installatie aanleggen.

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief!