Hoe werkt een infrarood warmte paneel?

Infrarood verwarming in uw huis verwarmt de ruimtes op dezelfde manier als de zon onze planeet verwarmt. Dit wordt gedaan door infrarood straling. Deze straling voelen wij van de zon als zonnestralen. Met een speciaal ontwikkelde koolvezelstructuur kunnen de infrarood warmte panelen dezelfde vorm van straling opwekken als de zon doet. Deze straling is een lange golf infrarood straling ook wel C-straling genoemd. Dit wordt opgewekt met behulp van elektriciteit.

In tegenstelling tot traditionele verwarming als een radiator, heeft een infrarood warmte paneel geen lucht nodig om een ruimte te verwarmen. De warmte die het paneel uitstraalt dringt praktisch zonder verlies door de lucht en verwarmt de objecten die hij raakt. Deze objecten slaan de warmte op en geven die gelijkmatig af aan de ruimte. Hierdoor wordt de ruimte op een prettige manier verwarmd. Dit is vergelijkbaar met een open haard als verwarming, alleen dan zonder hout en met veel een hoger rendement.

Lees gerust verder:

zonnepanelen terugleveren

Kom snel kijken en geniet van een heerlijk bakje verse koffie!

Onze projecten:

Kasteel De Kelder

Kasteel De Kelder

Kasteel De Kelder is dit jaar voorzien met een grondopstelling van 36 panelen.

excellent earth didam

EVO Excellent Earth

In Didam is onlangs weer een grondopstelling met 18 zonnepanelen geplaatst. Het bijzondere aan deze veldopstelling is dat door zijn eenvoud het een mooie oplossing is in de tuin of weiland.

halle 30 poly panelen

Halle 30 Poly panelen met SolarEdge

Op een van de eerste zonnige dagen van het jaar waarbij de temperatuur ook nog eens aangenaam was, mochten wij bij dit gezin in Halle de groenestroom installatie aanleggen.

Schrijft u zich nu in
voor onze nieuwsbrief!