Wat doet een omvormer?

Een zonnepanelen omvormer zorgt er voor dat de stroom klaar wordt gemaakt voor gebruik. De cellen in een zonnepaneel leveren namelijk gelijkstroom, terwijl het Nederlandse elektriciteitsnetwerk gebruik maakt van wisselstroom. Een zonnepanelen omvormer zet deze gelijkstroom simpelweg om in een wisselstroom.

Heeft u al zonnepanelen en bent u op zoek naar een nieuwe of betere omvormer, bijvoorbeeld met Maximum Power Point Tracker technologie? Of heeft u nog geen zonnepanelen en wilt u gewoon het complete plaatje in één keer regelen? Neem contact met ons op en laat u  adviseren. Wij staan u graag te woord of komen even bij u langs!

Rendement

Als  zonnepanelen meer energie produceren dan dat u verbruikt, kan de wisselstroom uitgewisseld worden met uw energieleverancier, oftewel: terugleveren. Het is daarmee van belang om een goede omvormer met een zo hoog mogelijk rendement te gebruiken.

De zonnepanelen omvormer is dus van vitaal belang voor een goed functionerende zonne-energie systeem. Het apparaatje berekent en reguleert continu de optimale verhouding tussen de spanning en de stroom van zonnepanelen om een zo hoog mogelijk rendement te halen.

Er zijn verschillende merken omvormers op de markt. Wij hebben een selectie gemaakt van de meest gebruiksvriendelijke en kwalitatief goede omvormers voor een aantal toonaangevende merken, waaronder SMA, Growatt, Enphase en Solaredge.

Nieuwsgierig?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van onze zonnepanelen en/of zonnepanelen omvormers? Neem contact met ons op of doe de locatiescan, vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat duurzame energie voor u kan betekenen!

Growatt Matrix TL3-S zonnepanelen omvormer

Kom snel kijken en geniet van een heerlijk bakje verse koffie!

Onze projecten:

Kasteel De Kelder

Kasteel De Kelder

Kasteel De Kelder is dit jaar voorzien met een grondopstelling van 36 panelen.

excellent earth didam

EVO Excellent Earth

In Didam is onlangs weer een grondopstelling met 18 zonnepanelen geplaatst. Het bijzondere aan deze veldopstelling is dat door zijn eenvoud het een mooie oplossing is in de tuin of weiland.

halle 30 poly panelen

Halle 30 Poly panelen met SolarEdge

Op een van de eerste zonnige dagen van het jaar waarbij de temperatuur ook nog eens aangenaam was, mochten wij bij dit gezin in Halle de groenestroom installatie aanleggen.

Schrijft u zich nu in
voor onze nieuwsbrief!